More Search Options
We found 0 results. View results
Your search results

Ismerd meg csapatunkat! 2. rész

Posted by admin710456 on 2023.10.12.
0

Interjú Sámi Beával

Csapatbemutató minisorozatunk második részében Sámi Beát ismerheted meg kicsit alaposabban, Kósa Krisztina kérdésein keresztül.

Kósa Krisztina: Mikor és hogyan találkoztál az ingatlanközvetítéssel?

Sámi Beáta: 2011-ben csatlakoztam az Ingatlan Coach csapatához. Mi korábban már ismertük egymást Gabival (Movik Gabriella, a szerk.), és ő javasolta, hogy dolgozhatnánk itt együtt. 

K. K.: Mit szeretsz a munkádban?

S. B.: Én egy eléggé extrovertált, barátságos embernek tartom magom, úgyhogy azt mindenképpen szeretem, hogy nagyon sok érdekes emberrel találkozom, és változatos szituációkba kerülök. Mivel megoldásorientált vagyok, élvezem a kihívást abban, hogy mindegyik ilyen helyzetre megtaláljam a megfelelő megoldást. A legnagyobb boldogság mindig az, amikor mindenki örül: a vevő és az eladó is. Az pedig hab a tortán, ha én segíthetek valakinek megtalálni a tökéletes, nagybetűs otthont.

K. K.: Mi a stratégiád egy ingatlan eladásakor?

S. B.: Valószínűleg a közvetlen, kommunikatív személyiségem az oka annak, hogy én főleg ajánlásra dolgozom, rengeteg visszatérő ügyfelem van, akikkel már-már baráti viszonyt építettem ki.

Elismerik a szakmai tudásomat, megfontolják a tanácsaimat, mivel látják, hogy őszintén és részletesen tájékoztatom őket mindenről. Ez minden ingatlanközvetítőnél fontos kell legyen, hiszen, mi vagyunk a kapocs az eladó és a vevő között, tehát az eredményes, gördülékeny kommunikáció a mi kezünkben van.

Az alapos tájékoztatás eladói oldalon is kiemelten fontos, hiszen a tulajdonosnak már egy konkrét elképzeléssel kell rendelkeznie, mire kikerül az ingatlana a piacra. Nem szerencsés, ha menet közben derül ki, hogy az alapoktól módosítaná a stratégiát. Tudnia kell, mi történik vele, ha egy héten belül megveszik a lakását vagy házát, és tudnia kell azt is, ha hosszú hónapokat vár egy vevőre.

Vevői oldalon pedig főleg a magabiztosságom és a szakértelmem kulcsfontosságú, hiszen sokan dilemmáznak, hogy mi lesz, ha nem jól döntenek egy-egy ingatlan vásárlásnál, de ameddig én, mint ingatlanos tudok és merek határozott lenni, addig ez a stratégia működni fog, és az ügyfelek bíznak majd bennünk.

K. K.: Mit gondolsz, milyen most a piaci helyzet?

S. B.: Most bizonytalanabbak az emberek, ezért az a dolgunk, hogy a lehető legérthetőbben elmagyarázunk nekik mindent, ami csak szóba kerülhet egy adásnál vagy vételnél.

Jelenleg az érdeklődők vannak kevesebben, ez nagyon látványos. Ugyanakkor a kis lakások most is kelendőbbek, hamarabb találnak új gazdára, mint a családi házak, hisz egy lakás jól jön az egyetemista gyerekünknek is, és könnyű kiadni, ha valaki befektetésnek szánja.

Budán például sokkal jobban tartják magukat az árak, mint a pesti oldalon, ott nagyon minimális alkut tudok csak elképzelni.

K. K.: Ingatlan coach-ként mi a saját erősséged?

S. B.: Ahogy már korábban említettem, nagyon kommunikatív vagyok, ez segítségemre van a coachingok során is. Gyorsan feltalálom magam, szívesen eltársalgok bárkivel, nem okoz gondot váratlanul kimenni egy új ingatlanhoz, és akár azonnal megbízást is kötni. Van, akinek az adminisztratív feladatok könnyűek, nekem viszont a kapcsolatteremtés az, ami sohasem okozott gondot.

K. K.: Meséld el a legizgalmasabb vagy legfurcsább sztoridat, mellyel munkád során találkoztál!

S. B.: Óh, van több is, melyikről meséljek? Na jó, talán a kedvencem, az egy olyan ingatlan adás-vétel volt, ahol nagyon sokan örökölték meg az ingatlant, konkrétan huszonnégyen. Szerencsére közös volt a cél, nem volt ellenérdekelt fél, ellenben mind a huszonnégy embernek meg kellett jelennie az adásvételi szerződés aláírásakor. Egy nem túl nagy irodahelyiségben volt az ügyvéd, ott váltották egymást az emberek, míg mindenki alá nem írt. Mozgalmas volt, azt meg kell hagyni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings