Your search results

Podcastek és előadások

https://www.youtube.com/watch?v=5bTCpp7NVDUhttps://www.youtube.com/watch?v=Bd0U_XtISfwhttps://www.youtube.com/watch?v=FE25JpMdEFM

Újság cikkek

„Egy ingatlant, amit 200 millióért akarnak eladni, nem lehet telefonnal befotózni”

Minél többe kerül egy lakás, annál kevesebb rá az érdeklődő – és annál nagyobbak az igények is. A profi ingatlanközvetítő azonban beszéli a szupergazdagok nyelvét.

Amikor valaki egy nagy értékű, mondjuk százmillió feletti ingatlant szeretne eladni, nos, azt már nem bízza a véletlenre – sokkal inkább egy számtalan sikert felmutatni képes, jó hírű profira. Mire egy ilyen adásvétel sikeresen összejön, az ingatlanközvetítő alaposan megdolgozik a pénzéért. Ausztráliában például az a divat, hogy komplett kisfilmet forgatnak az eladó ingatlanokról, méghozzá olyan felbérelt szereplőkkel, akikkel a vásárlói célcsoport azonosulni tud. Ez innen nézve kissé túlzásnak tűnik, ám mostanra már nem igazán marad el ettől Magyarország sem.

Oké, a gyönyörű, mosolyogva kutyát sétáltató és álló nap csak partizó „ház asszonya” a sármos, naphosszat golfozó férjével itt még (egyelőre) nem szerepel a hirdetésekben, ezen kívül azonban számos, kiváló hatásfokkal működő szakmai fogás van a legjobb ingatlanközvetítők tarsolyában. Movik Gabriella, az Ingatlan Coach tulajdonosa avatott be a kulisszatitkokba.

https://nlc.hu/eletmod/20191113/ingatlan-luxus-ingatlankozvetito/

movik-gabriella-ingatlan-coach-684x1024

„Sikeres felvételi után jön az újabb nagy menet, a lakáskeresés. Segítünk!”

Lakásvásárlás? Albérlet? Kis lakás vagy egy nagyobb, lakótársakkal? Mit tegyünk, ha felvették a gyereket a főiskolára, és sürgősen pecót kell találnunk neki? Az ingatlanszakértő megmondja, hogyan keress sikeresen.

Minden bizonnyal felvették a gyereket a főiskolára? Gratulálunk, szép teljesítmény! Ugyanakkor, bár semmiképp sem akarunk ünneprontók lenni, szólunk, hogy sokan még mindig nem dőlhetnek hátra, mert kezdődik a következő nagy menet: a lakásszerzés idegen városban.

Pár évvel ezelőtt még elég gyakran lehetett hallani a szakemberektől, hogy csak türelem, az ingatlanlufi hamarosan kipukkad, arra a pár hónapra meg szállásoljuk el a gyereket egy rokonnál, ha tudjuk. Nos, ma már ez finoman szólva is túlzott optimizmusnak hat, hiszen erre várunk évek óta, hiába. Úgyhogy ezt az opciót eresszük is el, mint a fogtündért vagy a Télapót.

Maradjunk tehát a realitások talaján, és nézzük, milyen valódi lehetőségeink vannak, ha lakást szeretnénk szerezni a felsőoktatásba sikeresen és frissen bekerült gyermekünknek. Movik Gabriellát, az Ingatlan Coach tulajdonosát kérdeztük.

Vásárolni a legjobb?

Az ingatlanszakember szerint több megoldás is létezik, érdemes alaposan megfontolni tehát, hogy melyik út járható, és melyik lehet számunkra a legoptimálisabb megoldás.

Anyagi szempontból mindenképpen a legelőnyösebb, ha a család, akár hitelfelvétellel, vásárolni tud egy lakást az adott városban. Jelenleg rendkívül előnyös hitelkonstrukciók érhetők el, és ha már mindenképpen fizetni kell, akkor inkább a sajátunkért fizessünk, mint egy bérleményért – javasolja Movik Gabriella. Budapesten már most is elég nagy a kereslet az egyszobás lakások iránt 25-30 millióig, és a két, külön bejáratú szobát kínáló lakásokat is keresik 40-45 millió forintig. Utóbbinak hatalmas előnye, hogy a másik szobát ki lehet adni egy diáktársnak, ami máris könnyítés a törlesztőrészletek fizetésében.

De mivel nem mindenkinek lapul jó pár millió a bankban, nézzük is tovább, hogy mik jöhetnek szóba a vásárláson kívül.

https://nlc.hu/eletmod/20190722/lakas-ingatlan-alberlet-ingatlanszakerto/

egyetem-alberlet-lakas-kereses-2-768x432

Compare Listings