Your search results

Kell egy nyaraló, de hogy rendezzük be?

Posted by admin710456 on 2022.07.12.
0

Talán az elmúlt időszakban még inkább felértékelődött, ha a család rendelkezik egy nyugodt, minden igényt kielégítő nyaralóval. De mitől lesz igazán jó és élhető egy nyaraló, ahol nem csak egy rövidke hétvégét, de egy hosszabb nyaralást is kényelmesen tölthet a család? 

Letisztult egyszerűség

A nyaralót úgy érdemes megtervezni, hogy maximális kényelmet nyújtson, miközben a legkevesebb gondot okozza. Ezért csak a  legszükségesebb bútorokkal és dekorációval érdemes berendezni, amelyek anyaga nem igényel túl gyakori tisztítást vagy gondozást. 

Maximális kényelem kis helyen is

A nyaraló általában jóval kisebb, mint az otthonunk,  de ahhoz hogy kényelmes legyen, minden funkcióval rendelkeznie kell, csak épp kisebb térben. Itt még inkább megengedettek, sőt javasoltak  az egybenyitott terek, amik ideálisak a közös  időtöltéshez, a nappali – konyha – étkező hármasát pedig érdemes összekötni a terasszal, ami a nyári időszakban szinte a nappali kibővítéseként funkcionál és az így létrejött tér még kis terület esetén is kényelmes. A konyhában együtt főzéshez érdemes nagyobb méretű pultot kialakítani, de az étkezéshez – főleg ha terasz is van –  tökéletes megoldás lehet egy étkező sarok.

Valljuk be a legtöbben azért építünk hétvégi otthont, hogy lustálkodva töltsük a szabadságunkat, így egy  jó minőségű matracba mindenképp érdemes beruházni, de a hálószoba méretét elegendő a legkisebb méretűre venni. Ha nagy a család, vagy sok barátra számítunk elengedhetetlen a kinyitható kanapé vagy az emeletes ágy.

Kert és terasz

Egy nyaraló legfontosabb helyisége talán a terasz, hiszen – ha megfelelő módon van berendezve -, szinte az egész napot itt tölthetjük, a melengető napsütésben reggelizve, délben a naptól védve ebédelve, délutánonként az árnyékában olvasgatva, vagy esténként barátokkal borozgatva, beszélgetve. Ahhoz, hogy szinte egész nap kényelmes legyen itt lenni, nagyon fontos a többfunkciós berendezés. Egy nagy kerti asztal, ami nagyobb társaság esetén bővíthető is, kényelmes karfás és párnázott székekkel minden étkezéshez ideális. A lehető legnagyobb méretű moduláris kanapé, ami szabadon alakítható  egy társasjátékhoz, vagy az elemeket összetolva egy kellemes alváshoz. Fontos tehát az átrendezhetőség, mobilitás és alakíthatóság. Megfelelő árnyékolókkal ellátva minden napszakban ideális élettér. A kert és a terasz nem teljes zöldek és pompás virágok nélkül, itt viszont érdemes olyan növényeket választani, amik nem igényelnek állandó gondoskodást,  locsolást, illetve a szép kert érdekében beruházni egy locsolórendszerbe.

Válaszd a semleges tónusokat

Hétvégi otthonunk célja, hogy teret kínáljon a kikapcsolódásra. Ehhez legjobbak a  semleges tónusok és természetes anyagok, kezdve a falaktól a dekorációig.  A fehér, bézs és meleg szürke árnyalatok,  pasztell kék és zöld színekkel kombinálva biztosan nyugtató hatást keltenek. A természetes anyagok pedig , mint a fa, lenvászon, rattan, bambusz az otthonosság a nyugalom alappillérei.

Dávid Kata, lakberendező (Katania Interior)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings