Your search results

Szentendrén élni jó!

Posted by admin710456 on 2020.05.08.
0

Szentendre gyönyörű Budapest környéki kisváros, ahol nagyon jó élni is! Hogy miért? Összeszedtünk 5+1 okot , amiért különleges és jó Szentendrén élni. 

building-188751_1920.jpg

  1. A Duna part

A Duna a város elsőszámú látnivalója, az egyik legnagyobb vonzereje. Gyerekekkel szuper kikapcsolódás a Postás strand, a rakpart hangulatos esti sétákhoz is tökéletes helyszín. A Duna-part tele van jobbnál jobb étteremmel, ahol festői környezetben lehet egy jót vacsorázni. 

  1. Történelmi belváros

Szentendre belvárosán erősen érződik a déli, szerb hatás. Mediterrán hangulatú, macskaköves zegzugos kis utcáival, színes házaival hamar belopja magát az ember szívébe. Itt sétálni minden nap egy csodálatos kaland lehet!

  1. Múzeumok, kultúra

 Szentendre egy valódi művészközpont, számos festőt ihletett meg és inspirált alkotásra. Ha te is szeretsz festeni, rajzolni, akkor azért, ha pedig rajongsz a művészéletért, múzeumokért akkor pedig azért fogod imádni a várost! Itt garantált az inspirált állapot!

4. Kirándulóhelyek, Pilis

Számos kirándulóhely van a közelben: kis sétáktól a nagy túrázásokig gyakorlatilag bármi elérhető.

Hogy csak néhányat említsünk: a Lajos forrás, a Dömörkapu, a Skanzen, a Szentendrei sziget, de az egész Pilis rengeteg kirándulási lehetőséget biztosít, és mind csak egy karnyújtásnyira van. 

  1. Természetközeli élet, kisvárosi élet-érzés

Napjainkban egyre több embernek fontos a környezettudatos hozzáállás, az ökoszemlélet. Ha Te is ilyen vagy,  Szentendre remek választás: az egész város természetközeli, a Bükkös patak partján termelői piac üzemel, ahonnan beszerezheted a szezonális alapanyagokat, és mivel Szentendre kisváros, ezért itt minden közel van, bármi elérhető akár biciklivel is. Folyamatosan fejlődő, kiépített kerékpár út van Budapest és Visegrád irányába is, hatalmas biciklis kirándulásokat lehet tenni a környéken. 

hungary-2766753_1920.jpg

 +1.  Amennyiben mindez nem győzött meg, íme egy plusz pont: A környék szórakozási lehetőségei, itt sosem fogsz unatkozni!

  Az Omszki tó a vízi sportok szerelmeseit várja, a Lupa Beach pedig a fürdőzni vágyókat. De közel van Dobogókő is, a Leányfalusi termálfürdő, a kisoroszi Duna-part, vagy a Visegrádi vár is egy remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings